Telefon: +36 72/222 511, +36 30/270 78 19 E-mail: info@kontraszt.hu Nyitva tartás: H-P, 8.00-16.30

Ez a kijelentés elsőre meglepő, de amennyiben egy könyv teljesít néhány paramétert, ez könnyen igaz lehet.

Egy ügyfelünk hozott egy műszaki témájú, 240 oldalas, képekkel illusztrált könyvet, amelyből nagyon gyorsan 500 kinyomtatott könyvre volt szüksége. Az anyagot Wordben hozta, átlagos kinézettel, ami a Wordben elérhető. A könyvet kinyomtattuk, de a szerzővel megbeszéltük, hogy jót tenne a kiadványnak egy újratördelés.

Szerencsére a könyv jól fogyott, így a szerző megrendelte a korrektúrát, az újratördelést és újabb 500 példány nyomtatását. A könyv méretén, a betűméreten, a képek méretén nem változtattunk, „csak” az InDesign-programban, a tördelési szabályokat figyelembe véve készítettük el az új kiadást.

A végeredmény: A 240 oldalas könyvből 170 oldalas lett. Pontosan 70 oldalt „sikerült” nyernünk, anélkül hogy törekedtünk volna rá.

Mindez mit jelentett pénzben? Az új könyv nyomtatása a tördeléssel, korrektúrával együtt olcsóbb volt, mint a régi könyv nyomtatása tördelés nélkül. Így ha olyan könyve van, amelyből legalább néhány száz példányt szeretne és a könyv nemcsak szöveges, hanem képek, táblázatok is vannak benne, ne habozzon a tördelést is megrendelni, olcsóbban fog kijönni, mint anélkül.